اگر به ماجراجویی در آشپزی علاقه مند هستید و دوست دارید دستورپخت های متفاوت خانگی را یاد بگیرید ، برنامه آشپزی خانگی را ازدست ندهید ! در این برنامه سرآشپز الا همراه شما خواهد بود . امروز با طرز تهیه نان شیرمال گیسو یهودی / اسراییلی (چالا , خالا challah ) همراه شما هستیم .
نان چالا نوعی نان بافتنی یهودی است که در روزهای شنبه و اعیاد خاص سرو می شود. این یک نان معمولی نیست زیرا خمیر با تخم مرغ و روغن کانولا غنی می شود . بعد از پخت هم رنگی قهوه ای طلایی پیدا می کند که باعث می شود هر کسی در مقابل آن تسلیم بشود ! این نوع نان توسط کشورهای دیگر در سراسر جهان نیز پخته می شود ، که کلاچ ، کلاچ ، کولاک و … نامیده می شود. با تغیییر تعداد چله ها می توان مدل های مختلفی از این نان درست کرد . چالا ۶ رشته ای واقعاً چشمگیر به نظر می رسد و احتمالاً پرکاربردترین روش بافتنی است که معمولاً در روز شبات سرو می شود. چالا گرد معمولاً در تعطیلات خاص مانند روش هشانا و سال جدید یهودیان ، سرو می شود و ممکن است نماد دایره زندگی باشد. برای برکت آغاز سال جدید می توان چالا دایره ای را با کشمش غنی کرد. چون چالا نان بسیار خوشمزه ای است ، در بین مردم غیر یهودی نیز محبوب شده است . از چالا مانده می توان در تهیه انواع خوراکی های خوشمزه مانند نان تست فرانسوی ، پودینگ نان یا آرد سوخاری استفاده کرد. نمک , شکر , آرد همه منظوره , مخمر , تخم مرغ , روغن کانولا و کنجد این نان خوشمزه را همراهی میکنند . پخت این نان بسیار آرامش بخش است و نتیجه آن راضی کننده است و ارزش این همه تلاش را دارد !