اگر به غذاهای خاورمیانه علاقه مند هستید برنامه خاورمیانه با نایجل اسلیتر را از دست ندهید ! نایجل اسلیتر مجری , نویسنده , روزنامه نگار آشپزی و اهل انگلستان است . او در این مستند آشپزی به کشورهای ایران , ترکیه و لبنان سفر می کند تا با غذاهای اصیل و قدیمی این منطقه از نزدیک آشنا شود . در این قسمت با نایجل برای سفر به لبنان همراه می شویم .
… به عنوان یک آشپز و نویسنده همیشه شیفته طعم و رایحه آشپزی خاورمیانه بودم ! که یکی از قدیمی ترین و تاثیر گذار ترین سبک های آشپزی در جهان هست . حالا میخواهم در این باره بیشتر بدانم . در واقع تنها راه صحیح و برای آشنا شدن با غذاهای یک منطقه رفتن به آنجا هست . اینکه غذا ها را همراه با ساکنین منطقه بچشیم . کسانی که هر روز آنها را می پزند و می خورند . در این صورت غذا را با چاشنی مناظر , فرهنگ و سنت های آنجا خواهید خورد . در سفر ماجراجویانه ام به شمال ایران رفتم تا غذاهای ایرانی را با میراث غنی آن بچشم . و لبنان با خوراکی هایی که از آشپزی عربی و شامی تاثیر گرفته . و همینطور ترکیه . کشوری که تنوع جغرافیایی غذاهایش از مرزهای آن فراتر رفته !
برای آغاز سفر , سرزمین حاصلخیز و سرشار از زندگی لبنان را با غذاهای عربی قدیمی و جدیدش انتخاب کردم . مدت ها بود که می خواستم بیام لبنان . با وجود اینکه در خاورمیانه هست ولی خیلی مدیترانه ایه ! کسی که آشپزی و غذا خوردن را دوست داره تو لبنان خیلی بهش خوش می گذره . خیلی دلم میخواد اسرار آشپزی لبنانی را کشف کنم . سفر من از پایتخت لبنان بیروت آغاز می شه . با اومدنم به اینجا تونستم یه کار استثنایی انجام بدم . که در واقع دلیل اصلی اودنم به لبنان بود . اینکه ببینم مردم تو خونه هاشون چیکار میکنن ؟ چطور غذا میپزن و میخورن ؟ غذا چه نقشی براشون داره ؟ این فقط سرک کشیدن تو گنجه هاشون نیست ! پنجره ای هست به زندگیشون !