سفر کن ، آشپزی کن | فیلم , مستند و برنامه های تلویزیونی از بهترین سرآشپزهای دنیا

اگر به غذاهای خاورمیانه علاقه مند هستید برنامه خاورمیانه با نایجل اسلیتر را از دست ندهید ! نایجل اسلیتر مجری , نویسنده , روزنامه نگار آشپزی و اهل انگلستان است . او در این مستند آشپزی به کشورهای ایران , ترکیه و لبنان سفر می کند تا با غذاهای اصیل و قدیمی این منطقه از نزدیک آشنا شود . در این قسمت با نایجل برای سفر به ترکیه همراه می شویم .

… به عنوان یک آشپز و نویسنده همیشه شیفته طعم و رایحه آشپزی خاورمیانه بودم ! که یکی از قدیمی ترین و تاثیر گذار ترین سبک های آشپزی در جهان هست . حالا میخواهم در این باره بیشتر بدانم . در واقع تنها راه صحیح و برای آشنا شدن با غذاهای یک منطقه رفتن به آنجا هست . اینکه غذا ها را همراه با ساکنین منطقه بچشیم . کسانی که هر روز آنها را می پزند و می خورند . در این صورت غذا را با چاشنی مناظر , فرهنگ و سنت های آنجا خواهید خورد . در سفر ماجراجویانه ام به شمال ایران رفتم تا غذاهای ایرانی را با میراث غنی آن بچشم . و لبنان با خوراکی هایی که از آشپزی عربی و شامی تاثیر گرفته . و همینطور ترکیه . کشوری که تنوع جغرافیایی غذاهایش از مرزهای آن فراتر رفته !

این بار به سراغ کشوری می روم که به سرعت در حال تغییر است . از غذاهای پادشاهی  عثمانی گرفته تا آشپزی در روستاهای کوچک ترکیه را خواهیم دید . سفرم را از استانبول شروع می کنم . شهری با ۱۵ میلیون جمعیت که بخشی از آن در آسیا و بخشی دیگر در اروپا قرار دارد . از اینجا سلاطین ثروتمند عثمانی که بر بخش هایی از اروپا , آسیا و شمال افریقا فرمان میراندند می توانستند موادی از سرزمین های دور را در آشپزخانه قصر خود داشته باشند تا رنگارنگ ترین غذای آن زمان را برایشان خلق کنند . ترکیه کشوری پهناور است و تصور من این بود که کاملا غذاهاش رو می شناسم اما چقدر در اشتباه بودم ! ترکیه مجموعه ای است از سرزمین های متفاوت . هرکدام با میراثی ویژه . من سفرم را با چشیدن غذای سلاطین شروع کردم . عذاهایی بیش از حد زیبا و گران قیمت . اما واقعیت چیز دیگه ای هست . چرا که قلب آشپزی ترکیه در روستا ها می تپد !


5/5 (1 دیدگاه)

مطالب بیشتر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *